Hoe

Hoe we de dingen doen?

We gaan op zoek naar jouw verhaal, jouw droom of misschien wel naar datgene wat je op dit moment tegenhoudt om je droom waar te maken. De eerste stap is kennismaken. Dat kan bij ons, bij jou of op iedere andere plek die voor jou ok is. Het kan ook online als dat voor jou beter past. Als we een geschikte plek gevonden hebben gaan we in gesprek om jou en je verhaal beter te leren kennen. Door middel van je verhaal leren we je dromen en passies kennen. Soms zijn die heel concreet en duidelijk. Soms is het even zoeken. Maar we komen altijd bij de kern.

Wat

Wat we doen

Na de kennismaking gaan we je droom helder en concreet maken. Dat kan op zichzelf al een behoorlijke zoektocht zijn. Impekt helpt je hierbij. Dit doen we door met je in gesprek te gaan en op onderzoek uit te gaan. We komen hierbij op bekend maar zeker ook op onbekend terrein.

Soms vraagt het wat meer tijd om je droom helder te krijgen. Dat kan omdat je droom misschien heel groot of nog weinig concreet is. Bij IMPEKT hebben we verschillende werkvormen ontwikkeld om hiermee aan de slag te gaan. Je maakt je eigen plan en kiest je eigen vorm. Eén van de vormen; het droomspel is een leuke en creatieve manier om met je droom aan de slag te gaan. Door medespelers te vragen kan je meteen je netwerk hierbij betrekken.

Het kan ook zijn dat je droom helder en concreet is maar dat je niet goed weet waar je moet beginnen en wie je kan helpen. Één van onze werkvormen is ‘helpers en dwarsliggers’ . Dit is een oefening waamee je kunt kijken wie je nodig hebt om je droom te realiseren en aan wie je nog hulp kan vragen.

Bij IMPEKT werken we ook aan speciale projecten voor bijzondere groepen. Zo gaan we in het project Droomruimte op zoek naar een plek waar jongeren met autisme hun dromen kunnen realiseren. Droomruimte is een combinatie van een persoonlijk traject en een plek om je droom te verwezenlijken. Door dit project willen we het begrip voor mensen met autisme vergroten en een beeld krijgen van wat helpt en wat werkt.

Vanuit IMPEKT werken we ook voor organisaties en initiatieven die hulp nodig hebben om hun dromen te realiseren. Veel organisaties worstelen met complexe vragen en uitdagingen. De enigie constante lijkt de verandering. Het tempo waarmee veranderingen elkaar opvolgen is soms lastig bij te houden. IMPEKT helpt organisaties of initiatieven om dicht bij zichzelf en hun doelstelling te blijven.

Prettig kennis te maken