Dromers

Zo kan een droom worden

Wij zijn BOZZ

De afgelopen tijd hebben Bureau Rokus Loopik en IMPEKT de daklozenopvang in Bergen op Zoom omgevormd tot een herstelcentrum. In dit centrum maken dakloze gasten nu hun eigen herstelplan, stellen zij hun eigen team samen en ontwikkelen zij hun eigen activiteiten. De achterliggende gedachte is dat de gasten aan de slag gaan met dingen waar ze energie van krijgen en die ze goed kunnen. Dat verhoogt hun eigenwaarde en stelt hen in staat om betere keuzes te maken voor de toekomst. Het muziekproject waarvoor deze video is gemaakt is daar een mooi voorbeeld van.

Marijn

Dit nummer is geschreven door Marijn. Een getalenteerde, teruggetrokken en verlegen jongen met autisme. Zijn droom is muziek maken. We hebben Marijn in contact gebracht met Mike, een muzikant waarmee we vaker werken. Deze was erg onder de indruk van het talent van Marijn. Hij is samen met hem aan de slag gegaan om een nummer te schrijven, op te nemen en een clip te maken. Marijn heeft ervoor gekozen een eigen nummer te schrijven en op te nemen. Hij heeft veel geleerd (ook over zichzelf) en is apetrots op zijn nummer en zijn clip! Een ster is geboren…

Loes

Het schilderij op de foto is gemaakt door Loes (facebook) Een kunstenares met een bewogen leven. Loes haar droom is om haar werk te exposeren en aan de man te brengen. Loes heeft inmiddels veel werk gemaakt en veel contacten gelegd. De expositie staat gepland en de droom van Loes heeft een bijzondere wending gekregen. Zij heeft de ambitie opgevat om een initiatief te starten voor kunstenaars met geleefde ervaring. Daarin heeft zij de eerste stappen gezet…

Housing First

In Den Bosch heeft IMPEKT als kwartiermaker bijgedragen aan de realisatie van Housing First. Dat is een project waarin langdurig daklozen een woning toegewezen krijgen waardoor hun perspectief op een beter leven vele malen groter wordt. IMPEKT heeft afspraken gemaakt met de gemeente Den Bosch, woningcorporaties en zorgorganisaties om dit te realiseren. Bij Housing First wonen mensen in een gewone buurt. Er zijn weinig regels en de nadruk van de begeleiding ligt  op wat de bewoner wil en waar die hulp bij nodig heeft. Housing First heeft in Nederland en internationaal al veel levens van daklozen verbeterd. Nu ook in Den Bosch….

IMPEKT heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de realisatie van tientallen dromen. En aan verschillende maatschappelijke IMPEKT projecten. Als je hier meer over wilt weten neem gerust contact op.

Makers

Wie zijn de makers

De makers die voor IMPEKT werken willen graag het verschil maken op de momenten die voor jou belangrijk zijn. Daarmee willen ze de wereld een stukje mooier maken. Makers vinden het belangrijk dat iedereen meedoet en willen een bijdrage leveren aan jouw droom.

Makers zijn de beste professionals in hun vakgebied, zij werken vanuit passie en gedrevenheid. Zij gebruiken hun kennis, ervaring en verhalen om jou te helpen. Bij makers kun je denken aan hulpverleners of coaches, maar ook aan creatieve geesten zoals filmmakers of muzikanten, schrijvers en sportievelingen.

Impekt is altijd op zoek naar nieuwe makers. Vind jij jezelf een maker of ken jij er één? Neem dan gerust contact op!


Supreme Force Challenge

Prettig kennis te maken